Europese topnatuur in de Zaanstreek

In verband met Covid-19 (corona) is er geen kaartverkoop aan de zaal. U wordt verzocht gebruik te maken van de reserveringsknoppen. De reserveringsknoppen zijn ongeveer twee weken voorafgaand aan een evenement beschikbaar op onze website. U dient zich stipt te houden aan de aanwijzingen van de dienstdoende medewerkers van de ontvangende locatie en/of van Nut Zaanstad en de regels van de locatie waar de lezing of cursus wordt gehouden. Voorts is het niet langer mogelijk voor niet-leden om de toegang tot lezingen contant te betalen. Betaling is uitsluitend nog mogelijk met de pin. Niet-leden betalen voor toegang tot een lezing EUR 7,50 (inclusief koffie/thee).

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Europese topnatuur in de Zaanstreek

maandag 6 november 2017: 20:00

Lezing door Ron van ‘t Veer

In Waterland en de Zaanstreek zijn vier grote natuurgebieden van grote Europese waarde. Ze zijn daarom aangewezen als Europees natuurgebied, de zogenaamde Natura 2000 gebieden.

In de lezing worden de vier verschillende gebieden besproken en passeren belangrijke dieren en planten de revue. We maken kennis met de Noordse woelmuis, de grootste diersoort die op wereldschaal alleen in Nederland voorkomt.

Daarnaast behoren natuurlijk ook de weidevogels en rietvogels tot de Europese topnatuur. Grutto, Kemphaan, Watersnip, Roerdomp, en Rietzanger zijn daarbij de belangrijkste soorten. Tenslotte maken we kennis met enkele diersoorten die een verborgen bestaan leiden: de Bittervoorn en de Meervleermuis.

Toegang

Deze lezing is gratis voor leden en € 5,- voor niet-leden. Lid worden? Lees verder »

Gegevens

Datum:
maandag 6 november 2017
Tijd:
20:00

Locatie

De Vuister
Molenwerf 44
Koog aan de Zaan, 1541 WR Nederland