Girl Power! Door Anneke Krijgsman

In verband met corona dient u zich stipt te houden aan de aanwijzingen van de dienstdoende medewerkers en de regels van de locatie waar de lezing of cursus wordt gehouden. Voorts is het niet langer mogelijk voor niet-leden om de toegang tot lezingen contant te betalen. Betaling is uitsluitend nog mogelijk met de pin.

Update 23 november 2020. De heer Piet Kleij heeft in verband met de heersende pandemie de lezing op 7 december a.s. helaas afgezegd. Hij zal de lezing graag houden als alles weer veilig is.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Girl Power! Door Anneke Krijgsman

dinsdag 4 februari 2020: 14:00

Girl Power! Door Anneke Krijgsman

Drie kunstenaressen, drie vrouwen. We gaan terug naar de Italiaanse Renaissance en ontmoeten Artemisia Gentileschi, die tot schilderes werd opgeleid door haar vader. Vervolgens belanden we in het 19e-eeuwse Parijs en leren daar Suzanne Valadon kennen, die het niet bij modellenwerk liet. Tenslotte zien we dat Cindy Sherman in de twintigste eeuw haar sporen verdiend heeft in de wereld van de fotografie en nog steeds aan de weg timmert.

Wat hebben deze vrouwen met elkaar gemeen? Het zijn sterke vrouwen. De eerste komt op een niet mis te verstane wijze voor zichzelf op, de tweede zet haar eigen carrière neer en de derde laat zien dat ze haar tijd ver vooruit was. Vrouwen die door hun persoonlijkheid een voorbeeld zijn. Ze kozen een eigen weg en handelden onconventioneel, met succes. Daarom: Girl Power!

Toegang

Deze lezing is gratis voor leden en €5,- voor niet-leden. Lid worden? Lees verder »

Gegevens

Datum:
dinsdag 4 februari 2020
Tijd:
14:00

Locatie

Het Mennistenerf
H. Gerhardstraat 77
Zaandam, 1502 CC Nederland