Girl Power! Door Anneke Krijgsman

In verband met de corona-maatregelen van de overheid zijn enkele lezingen en een cursus in het eerste halfjaar afgezegd. De cursus is naar de tweede helft van 2020 verplaatst. Naar nieuwe data voor de afgezegde lezingen wordt gezocht.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Girl Power! Door Anneke Krijgsman

dinsdag 4 februari 2020: 14:00

Girl Power! Door Anneke Krijgsman

Drie kunstenaressen, drie vrouwen. We gaan terug naar de Italiaanse Renaissance en ontmoeten Artemisia Gentileschi, die tot schilderes werd opgeleid door haar vader. Vervolgens belanden we in het 19e-eeuwse Parijs en leren daar Suzanne Valadon kennen, die het niet bij modellenwerk liet. Tenslotte zien we dat Cindy Sherman in de twintigste eeuw haar sporen verdiend heeft in de wereld van de fotografie en nog steeds aan de weg timmert.

Wat hebben deze vrouwen met elkaar gemeen? Het zijn sterke vrouwen. De eerste komt op een niet mis te verstane wijze voor zichzelf op, de tweede zet haar eigen carrière neer en de derde laat zien dat ze haar tijd ver vooruit was. Vrouwen die door hun persoonlijkheid een voorbeeld zijn. Ze kozen een eigen weg en handelden onconventioneel, met succes. Daarom: Girl Power!

Toegang

Deze lezing is gratis voor leden en €5,- voor niet-leden. Lid worden? Lees verder »

Gegevens

Datum:
dinsdag 4 februari 2020
Tijd:
14:00

Locatie

Het Mennistenerf
H. Gerhardstraat 77
Zaandam, 1502 CC Nederland