Hollandse geschiedenis

In verband met corona dient u zich stipt te houden aan de aanwijzingen van de dienstdoende medewerkers en de regels van de locatie waar de lezing of cursus wordt gehouden. Voorts is het niet langer mogelijk voor niet-leden om de toegang tot lezingen contant te betalen. Betaling is uitsluitend nog mogelijk met de pin.

Update 23 november 2020. De heer Piet Kleij heeft in verband met de heersende pandemie de lezing op 7 december a.s. helaas afgezegd. Hij zal de lezing graag houden als alles weer veilig is.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hollandse geschiedenis

dinsdag 2 april 2019: 14:00

Lezing door Jan Krijt

“Once upon a time in the wet”. De afgelopen 700 jaar hebben er in het Hollandse laagveen onwaarschijnlijke gebeurtenissen plaats gehad. Hier zijn HELDEN en HELDINNEN aan het werk geweest (en nog!!!)! Aan de hand van een daadwerkelijk opgehangen tijdlijn gaan we het verhaal “ophangen”. Over Scheepsbouwers en Traankokers, Walvisvaarders en Haringkakers, Houtkopers en Molenaars, Zeebonken en Scheepsbeschuit. Hollanders en Zaans Papier en… we trekken het zeegat uit. O ja… scherp al je zintuigen want we gaan zien, horen, ruiken, voelen en als klap op de vuurpijl, ook nog proeven, maar dat doen we bij de koffie! Kortom. Laat u verrassen!

Toegang

Deze lezing is gratis voor leden en €5,- voor niet-leden. Lid worden? Lees verder »

Gegevens

Datum:
dinsdag 2 april 2019
Tijd:
14:00

Locatie

Het Mennistenerf
H. Gerhardstraat 77
Zaandam, 1502 CC Nederland