Japan

In verband met corona dient u zich stipt te houden aan de aanwijzingen van de dienstdoende medewerkers en de regels van de locatie waar de lezing of cursus wordt gehouden. Voorts is het niet langer mogelijk voor niet-leden om de toegang tot lezingen contant te betalen. Betaling is uitsluitend nog mogelijk met de pin.

Update 23 november 2020. De heer Piet Kleij heeft in verband met de heersende pandemie de lezing op 7 december a.s. helaas afgezegd. Hij zal de lezing graag houden als alles weer veilig is.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Japan

dinsdag 8 oktober 2019: 14:30

Lezing door Evert en Ciska Abspoel

“Tussen Yin en Yang”

Reizend met het openbaar vervoer door Japan, kwamen Evert en Ciska Abspoel een land vol tegenstellingen tegen. Eeuwenoude tradities en moderne technieken gaan hier hand in hand. Naast metropolen met moderne architectuur zijn er oude dorpjes met traditionele huizen met prachtige tuinen. In een minshuku (B&B) wordt er geslapen op tatamimatten en zijn de wanden voorzien van rijstpapieren schuif- panelen. Nog steeds bestaat er een opleiding tot Geisha. Bijzondere etiquette en gebruiken geven een aparte dimensie aan deze reis. Shin- to, de oudste filosofie van Japan bestaat naast het Boeddhisme. Het hele leven is er van door- drongen. Het leven in Japan beweegt zich tussen Yin en Yang, twee krachten die streven naar evenwicht.

Toegang

Deze lezing is gratis voor leden en €5,- voor niet-leden. Lid worden? Lees verder »

Gegevens

Datum:
dinsdag 8 oktober 2019
Tijd:
14:30

Locatie

Het Mennistenerf
H. Gerhardstraat 77
Zaandam, 1502 CC Nederland