Korte cursus inleiding in de filosofie

In verband met corona dient u zich stipt te houden aan de aanwijzingen van de dienstdoende medewerkers en de regels van de locatie waar de lezing of cursus wordt gehouden. Voorts is het niet langer mogelijk voor niet-leden om de toegang tot lezingen contant te betalen. Betaling is uitsluitend nog mogelijk met de pin.

Update 23 november 2020. De heer Piet Kleij heeft in verband met de heersende pandemie de lezing op 7 december a.s. helaas afgezegd. Hij zal de lezing graag houden als alles weer veilig is.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Korte cursus inleiding in de filosofie

zaterdag 14 oktober 2017: 10:30

€30

Cursus door drs. J. Kallenbach-Hutteman

Iedereen filosofeert! Iedereen staat wel eens stil bij wat hij/zij doet, althans wanneer men de tijd neemt en de hectiek van alledag even laat voor wat die is.

We filosoferen wanneer we onszelf vragen stellen. Vragen die over het eigen handelen en funtioneren, onze normen en waarden en verwachtingen kunnen gaan, maar ook over alles waarmee wij in onze omgeving geconfronteerd worden. Niet voor niets wordt gezegd dat de filosofie zich bezighoudt met alle aspecten van de werkelijkheid en de onderlinge samenhang daartussen.

Het doel van deze korte inleidende cursus is een eerste kennismaking met de opkomst van de Westerse wijsbegeerte vanaf de 6e eeuw voor Chr. Daarbij komen verschillende aandachtsgebieden aan bod zoals natuurfilosofie , metafysica, ethiek en logica. We bespreken ideeën, scholen en disciplines die het denken over zogenoemde ‘eeuwige vragen’.

In dit kader zullen met name grote denkers als Socrates, Plato, en Aristoteles niet ontbreken. We doen dit aan de hand van een aantal originele (vertaalde) teksten. Enige leesvoorbereiding verdient aanbeveling.

Een reader met teksten is bij de prijs inbegrepen en wordt bij de eerste bijeenkomst uitgedeeld.

Deze cursus is € 30,- voor leden en € 45,- voor niet leden.
Word nu lid voor € 15,- per jaar en betaal € 30,- voor deze cursus.

Gegevens

Datum:
zaterdag 14 oktober 2017
Tijd:
10:30
Kosten:
€30

Locatie

De Wormerveerse Vermaning
Zaanweg 57
Wormerveer, 1521 DM Nederland