De scheepshellingen aan de Hogendijk in Zaandam, door Piet Kleij / Let op: deze lezing gaat niet door!

In verband met corona dient u zich stipt te houden aan de aanwijzingen van de dienstdoende medewerkers en de regels van de locatie waar de lezing of cursus wordt gehouden. Voorts is het niet langer mogelijk voor niet-leden om de toegang tot lezingen contant te betalen. Betaling is uitsluitend nog mogelijk met de pin.

Update 23 november 2020. De heer Piet Kleij heeft in verband met de heersende pandemie de lezing op 7 december a.s. helaas afgezegd. Hij zal de lezing graag houden als alles weer veilig is.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De scheepshellingen aan de Hogendijk in Zaandam, door Piet Kleij / Let op: deze lezing gaat niet door!

maandag 7 december 2020: 20:00

De scheepshellingen aan de Hogendijk in Zaandam, door Piet Kleij

In 1998 en 1999 hebben archeologen aan de Hogendijk in Zaandam de resten opgegraven van vier scheepshellingen uit de late zestiende en de eerste helft van de zeventiende eeuw . Inmiddels is de opgraving voor een groot deel uitgewerkt en is uitgebreid historisch onderzoek gedaan naar deze hellingen en naar de geschiedenis van de Zaanse scheepsbouw. Het belang van de Zaanse scheepsbouw voor het zeventiende en achttiende-eeuwse Nederland is zeer groot geweest. De lezing gaat over de opgravingen en de opkomst en ondergang van de Zaanse scheepsbouw in die periode.Toegang

Deze lezing is gratis voor leden en €5,- voor niet-leden. Lid worden? Lees verder »

Gegevens

Datum:
maandag 7 december 2020
Tijd:
20:00

Locatie

De Wormerveerse Vermaning
Zaanweg 57
Wormerveer, 1521 DM Nederland