De Transsiberische Spoorlijn

In verband met Covid-19 (corona) is er geen kaartverkoop aan de zaal. U wordt verzocht gebruik te maken van de reserveringsknoppen. De reserveringsknoppen zijn ongeveer twee weken voorafgaand aan een evenement beschikbaar op onze website. U dient zich stipt te houden aan de aanwijzingen van de dienstdoende medewerkers van de ontvangende locatie en/of van Nut Zaanstad en de regels van de locatie waar de lezing of cursus wordt gehouden. Voorts is het niet langer mogelijk voor niet-leden om de toegang tot lezingen contant te betalen. Betaling is uitsluitend nog mogelijk met de pin. Niet-leden betalen voor toegang tot een lezing EUR 7,50 (inclusief koffie/thee).

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Transsiberische Spoorlijn

dinsdag 3 april 2018: 14:30

Lezing door Drs. Elena Bronnikova

De Transsiberische spoorlijn; ijzeren ruggegraat van Rusland.

Het Achste Wereldwonder”, zo werd de Transsiberische spoorlijn bij zijn oplevering in het begin van de 20e eeuw genoemd. De kranten vergeleken de voltooiing van de spoorlijn met de ontdekking van Amerika en de aanleg van het Suezkanaal. Met een lengte van 9289 km is het nog altijd de langste spoorweg ter wereld, die als een ijzeren as door de zeven tijdzones gaat en Europees Rusland en Siberië tot één geheel maakt. Mede met behulp van powerpointpresentatie neemt Elena Bronnikova u mee op een boeiende virtuele reis van Moskou naar Vladiwostok.

U hoort welke rol de beroemde spoorlijn heeft gespeeld in de geschiedenis en cultuur van Rusland en de rest van de wereld. Kortom, een historische en culturele reis door tijd en ruimte.

Toegang

Deze lezing is gratis voor leden en € 5,- voor niet-leden. Lid worden? Lees verder »

Gegevens

Datum:
dinsdag 3 april 2018
Tijd:
14:30

Locatie

Het Mennistenerf
H. Gerhardstraat 77
Zaandam, 1502 CC Nederland