De Zijderoute, door Hans Luiten

In verband met corona dient u zich stipt te houden aan de aanwijzingen van de dienstdoende medewerkers en de regels van de locatie waar de lezing of cursus wordt gehouden. Voorts is het niet langer mogelijk voor niet-leden om de toegang tot lezingen contant te betalen. Betaling is uitsluitend nog mogelijk met de pin.

Update 23 november 2020. De heer Piet Kleij heeft in verband met de heersende pandemie de lezing op 7 december a.s. helaas afgezegd. Hij zal de lezing graag houden als alles weer veilig is.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Zijderoute, door Hans Luiten

maandag 9 november 2020: 20:00

De Zijderoute, door Hans Luiten

De zijderoute was eeuwenlang een aaneengesloten keten van kleine handelsroutes, waarlangs glas, wierook, fruit, paarden en uiteraard zijde tussen oost en west verhandeld werden. Maar de route werd ook de ader waardoor allerlei soorten kunst, religies en politieke ideeën werden verspreid. Hans Luiten neemt u, aan de hand van schitterende beelden, mee langs de zijderoute. U hoort van alles over boeddhistische beelden, turquoise koepels en vrijzinnige moslims. En uiteraard gaat hij in op de vraag wat de Nieuwe Zijderoute voor ons gaat betekenen.

Reserveren

Toegang

Deze lezing is gratis voor leden en €5,- voor niet-leden. Lid worden? Lees verder »

Gegevens

Datum:
maandag 9 november 2020
Tijd:
20:00

Locatie

De Wormerveerse Vermaning
Zaanweg 57
Wormerveer, 1521 DM Nederland