Mondriaan en De Stijl

In verband met corona dient u zich stipt te houden aan de aanwijzingen van de dienstdoende medewerkers en de regels van de locatie waar de lezing of cursus wordt gehouden. Voorts is het niet langer mogelijk voor niet-leden om de toegang tot lezingen contant te betalen. Betaling is uitsluitend nog mogelijk met de pin.

Update 23 november 2020. De heer Piet Kleij heeft in verband met de heersende pandemie de lezing op 7 december a.s. helaas afgezegd. Hij zal de lezing graag houden als alles weer veilig is.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mondriaan en De Stijl

dinsdag 27 februari 2018: 20:00

Lezing door Anneke Krijgsman

In november 1912 verscheen het eerste nummer van het maandblad „De Stijl”. Het laatste nummer, een eerbetoon aan Theo van Doesburg, zou in 1932 uitkomen.

De Stijl was baanbrekend in het verspreiden van informatie over kubisme en futurisme en niet te vergeten het gedachtengoed van Piet Mondriaan en architecten als G.Rietveld en J.J.P.Oud.

In dit jubileumjaar wordt op veel plaatsenvan Amersfoort tot Den Haag tot Drachten– aandacht besteed aan de Stijl. Het Gemeentemuseum Den Haag toont een vaste collectie Mondriaan/De Stijl en in Utrecht is het Rietveld Schröderhuis te bezichtigen.

Tijd om aandacht te besteden aan de baanbrekende kunstenaars die publiceerden of gepubliceerd werden in „De Stijl”

Toegang

Deze lezing is gratis voor leden en € 5,- voor niet-leden. Lid worden? Lees verder »

Gegevens

Datum:
dinsdag 27 februari 2018
Tijd:
20:00

Locatie

De Wormerveerse Vermaning
Zaanweg 57
Wormerveer, 1521 DM Nederland