Kunst van juwelen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunst van juwelen

dinsdag 13 februari 2018: 20:00

Lezing door Martijn Akkerman (bekend van „Tussen Kunst en Kitsch”).

Juwelen hebben de mens de hele geschiedenis door vergezeld en in emotioneel en materieel opzicht vaak een belangrijke rol gespeeld, met dikwijls spannende, intrigerende, vermakelijke of pikante verhalen en anekdotes tot gevolg.

Martijn Akkerman is juwelenhistoricus en was als Alkmaarder van jongs af aan gefascineerd door Noord-Hollandse streekjuwelen. Hij doet onderzoek naar de geschiedenis en ontwikkeling van Europese juwelen (onder meer Cartier, Philippe Wolfers en Hollandse 17e eeuw). Hij publiceert in vaktijdschriften en geeft lezingen in binnenen buitenland. Ook is hij woordvoeder van de juwelenkeuring tijdens Art Fair Den Bosch, PAN Amsterdam en TEFAF Maastricht.

Martijn Akkerman is ook jaren betrokken bij het televisieprogramma „Tussen Kunst en Kitsch”. In deze lezing gaat hij in op allerlei interessante feiten rond producenten en klanten op de juwelenmarkt. Ook gaat hij in op actuele ontwikkelingen op de kunstmarkt en het veilingwezen. Natuurlijk besteedt hij ook veel aandacht aan de juwelen van Koningin Maxima.

Toegang

Deze lezing is gratis voor leden en € 5,- voor niet-leden. Lid worden? Lees verder »

Gegevens

Datum:
dinsdag 13 februari 2018
Tijd:
20:00

Locatie

De Wormerveerse Vermaning
Zaanweg 57
Wormerveer, 1521 DM Nederland