Patagoniё

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Patagoniё

dinsdag 9 januari 2018: 14:30

Lezing door Ciska en Evert Abspoel.

Vanuit de hoofdstad Santiago de Chili reizen we naar Patagonië, een deel van Zuid-Amerika waar de wind altijd waait. Uitgestrekte pampa’s, ijzige gletsjers en hoge bergtoppen met eeuwige sneeuw vormen er het indrukwekkende landschap.

Als je vanaf de Villarica vulkaan over de omgeving kijkt, zie je wat Chili zo spectaculair maakt: overal meren en vulkanen.

Langs de kust van Argentinië struikel je over een rijk dierenleven: walvissen, pinguins, dolfijnen, zeeleeuwen en zeeolifanten.

In Torres del Paine nationale park wandelen we langs de pieken en watervallen door het domein van de condor en de guanaco.

We trekken naar het eind van de wereld, het nationaal park Tierra del Fuego (Vuurland) en varen vanuit de zuidelijkste stad ter wereld, Ushuaia, over het Beaglekanaal.

El Calafate vormt de toegangspoort naar het nationaal park Los Glaciares een gebied met indrukwekkende gletsjers. Een heel contrast vormt Buenos Aires, waar het warm en levendig is. Daar bezoeken we de wijken La Boca en San Telmo, waar de vurige tango op straat wordt gedanst.

Dit reisverhaal wordt aan de hand van digitale projectie verteld, afgewisseld met audiovisuele shows.

Toegang

Deze lezing is gratis voor leden en € 5,- voor niet-leden. Lid worden? Lees verder »

Gegevens

Datum:
dinsdag 9 januari 2018
Tijd:
14:30

Locatie

Het Mennistenerf
H. Gerhardstraat 77
Zaandam, 1502 CC Nederland